Friday, March 11, 2011

kem sivik '1 Malaysia'

ari nie husna g skola c0z ada program at skola... juz form 1 classes... first activity kitorang ada ice breaking. pastu ada aktiviti tiupp belon, n then pecahkann... haha.. cegu kata, pcahkan belon tu, ikut cara sendiri... aku apa g, pijakk la... kalo x pijak, x mgkin pecah la belon tuhh... n then ada jamuan mkn nasi lemakk... yumm yumm delicious! after breakfast, ada pa tah perkataan tu, da x ingat la.. tp ttg cerita rakyat! kitorang mnya grup dpt tajuk pelayan istana yg bijak x silap husna laa... bengang gila time nieyh! ada la sorang bdk crazy yg merupakan ahli kumpulan aku la kan, org len ngah busy tulis, dia yg x wat pa2 tu, komen2 pasal org lak! tu yg aku bengang tu! dia x wat pa2 dok wat bising lakk! cam pa tah! pastu time nak kena ckp balik apa yg d'tlis tu, sja la husna maw pekena dia balik! ada la someone nieyh tnya laa...

ikuti perbualan berikut:~
sapa tah: sapa nak ckp kat dpn?
husna: sapa yg x tulis tu la yg kna ckp!
crazy: wei, leklok skit aku tulis sparuh nieyh!
husna: eh, aku tak cakap pasai ang pon!
crazy: aku taw la aku.. aku tulih la...
husna: la, aku x sebut nama ang skit ponn! jgn nk prasan!
crazy: (mmbebel sorang2 tnpa dihiraukan husna) 
husna: baru taw, lgit tinggi or rndah!

begitulah perbualannya! haha.. rasa puas hati nie, dpt knakan si crazy tu balek!
haha... biaq dia mnyesal maaa... masa balek tu, ada 3 org bdk nie, kutuk si crazy nieyh! serve u rite!

org2nya adalah~
1. husna
2. athirah
3. aina

geng2 bdk skema tp ok dlm bab kutuk org!
haha...